Tanulópont | Tehetséggondozás, Táborok, Informatikai Tehetség Műhely, Nyelvi Tehetség Műhely, Ökológiai Tehetség Műhely, egy helyen!
Tábor
Informatika
Nyelvi műhely
Öko műhely

2018. november 13., kedd
Te jössz!

Beadási határidő: 2010. december 31.

A pályázat célja, hogy Budapesten élő fiatalok részére olyan ifjúsági kezdeményezéseket támogatásson, amelyek lehetővé teszik, hogy közösségi célú ötleteiket, elképzeléseiket megvalósíthassák, amelyekkel hozzájárulhatnak a fiatalok helyi, fővárosi közéletbe való bekapcsolódásához.

Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága pályázatot ír ki fővárosi lakhellyel rendelkező, tevékenységüket Budapesten kifejtő nem formális szervezetek számára

A pályázat célja: Budapesten élő fiatalok részére olyan ifjúsági kezdeményezések támogatása, amelyek lehetővé teszik, hogy közösségi célú ötleteiket, elképzeléseiket megvalósíthassák, amelyekkel hozzájárulhatnak a fiatalok helyi, fővárosi közéletbe való bekapcsolódásához.

A támogatás jellege:

 • Jelen pályázati kiírás forrását a Fővárosi Önkormányzat költségvetésének "9215 Ifjúságpolitikai célú bizottsági keret céltartalék" címe biztosítja.
 • A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 23 500 000 Ft. Jelen pályázati kiírás keretében elnyerhető támogatás legfeljebb 700 000 Ft.
 • 100 000 Ft támogatás felett 10%-os önerő szükséges.
 • A Pályázó vissza nem térítendő támogatásban részesül.
 • A támogatás módja: előfinanszírozás.
 • Pályázat leadási határidő nincs, a pályázatok befogadása folyamatos.


Támogatásban részesülhetnek olyan, a pályázati célokkal összhangban lévő kezdeményezések, amelyek egy fiatalokból álló közösség létrejöttét segítik, összetartozását erősítik.
A benyújtott projektterv legyen összhangban Budapest Főváros Ifjúsági Koncepciójával.

Olyan közösségi projektek megvalósításához nyújt támogatást a kiíró, mely Budapest lehetőségeit és adottságait figyelembe véve ad teret a fiatalok kezdeményezéseinek.

A pályázat feltétele, hogy a projekt megvalósítója és célcsoportja fiatalokból (14-27 év) álló közösség legyen. Elsődleges cél a fiatalok kezdeményezéseinek támogatása, aktív részvételre motiválása közösségeikben, illetve a különböző kultúrák, társadalmi csoportok közötti párbeszédek kialakítása.

Jelen pályázati kiírás keretében pályázatot nyújthatnak be:
nem formális szervezetek;
önálló jogi személyiséggel nem rendelkező ifjúsági szervezetek, fiatalok csoportja, amennyiben van befogadó szervezetük, amely:
- budapesti székhelyű egyesület, alapítvány, egyházi szervezet és
- ifjúsági közösségeket fog össze és/vagy
- ifjúsági közösségek számára szolgáltatásokat biztosít
- létesítő okiratában meghatározottak szerint - legalább 2007. január 1. óta - az ifjúsági korosztálynak nyújt szolgáltatást
- az ifjúsági szolgáltatás területén referenciákkal rendelkezik

A pályázati tevékenység során a nem formális szervezet a "Projektgazda", s a befogadó szervezet a pályázó.

Tartalmi, formai követelmények: az előírt nyomtatványcsomag került kitöltésre; valamennyi előírt igazolás, nyilatkozat benyújtásra került; a benyújtott projektterv egyértelműen megfelel a pályázati céloknak.

Korlátozások:

 • kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetőség;
 • az elnyert összeg nem használható fel bér jellegű kiadásokra;
 • az elnyert összeg nem használható fel a Pályázó szervezet működtetésének költségeire;
 • jelen pályázat keretében nem támogatható a pályázat benyújtását megelőzően a pályázattal összefüggően megkezdett tevékenység;
 • a Pályázó a pályázat benyújtását követően saját felelősségére kezdheti meg a projekt megvalósítását;
 • a pályázat nem irányulhat közoktatási és felsőoktatási intézményi projektre (nem támogatható pl. iskolai, kollégiumi rendezvény, program);
 • nem részesülhet támogatásban az a Pályázó, amely a Fővárosi Önkormányzat korábbi pályázatai kapcsán elszámolási kötelezettségét nem teljesítette;
 • a projektet befogadó civil szervezetek közül kizárólag azok vehetnek részt a pályázatban, amelyek regisztráltak a Fővárosi Civil Iroda nyilvántartásába. A regisztrációval kapcsolatban további információk a 327-1216 telefonszámon kérhetőek.


Előnyben részesül az a Pályázó, aki a pályázat megvalósítása során más ifjúsági közösségekkel is együttműködik.
A pályázatban való részvétel feltétele a Projektgazda számára, a Kiíró mentorálási (a pályázat elkészítését segítő) szolgáltatásának igénybe vétele.

A Projektgazda pályázattervezetet nyújt be elektronikus formában az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre. A pályázattervezet A4 oldalon foglalja össze a tervezett programot szabad megfogalmazásban, tartalmazva a Projektgazda elérhetőségeit. A Projektgazdával az Oktatási Ügyosztály munkatársai felveszik a kapcsolatot. A mentorálás során a dokumentációt ajánlásokkal ellátva visszaküldjük, valamint lehetőséget biztosítunk a személyes konzultációra is. A pályázatok leadása folyamatos, a kiíró akkor fogadja be, amikor biztosítva látja a program megvalósíthatóságát.

A teljes pályázati dokumentációt magyar nyelven, kizárólag a pályázati adatlapon, egy eredeti és egy másolati példányban, valamint egy elektronikus példányban (CD, DVD) kell eljuttatni ajánlott küldeményként, vagy gyorspostai szolgáltatás igénybevételével következő címre:
Budapest Főpolgármesteri Hivatal, Oktatási Ügyosztály,
Pályázati Koordinációs és Ifjúsági Alosztály,
1840 Budapest.

A csatolandó mellékleteket is elektronikusan (CD, DVD) és papír-alapon kell benyújtani.

A teljes pályázati dokumentáció a közzétételt követően - részletes pályázati kiírás, alkalmazandó nyomtatványcsomag - a Budapest Portálról letölthető vagy a Fővárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.) átvehető;

Amennyiben a pályázatot személyesen kívánja benyújtani, úgy azt zárt borítékban a
Fővárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (Bp. V. Bárczy I. u. 1-3.) lehet leadni.

Mindkét példányt és a CD/DVD-t ugyanabban a borítékban kell elhelyezni.
A borítékon fel kell tüntetni: "Te jössz!"

A pályázatokról a Kiíró dönt, az elnyert támogatások utalását Fővárosi Közgyűlés hagyja jóvá.

A Kiíró a támogatások utalásáról szóló jóváhagyást követően a Budapest Portálon és a Budapesti Ifjúsági Portálon - a hatályos jogszabályok szerint - közzéteszi a támogatottak jegyzékét az elnyert támogatási összegekkel együtt.

A Kiíró Támogatási Szerződést köt a Támogatottal, amelyben szabályozásra kerül a támogatás felhasználásának és elszámolásának rendje. Ennek határidőre történő aláírt visszaküldése a támogatás átutalásának feltétele.

A projektnek szakmailag és pénzügyileg is a Támogatási Szerződés aláírását követő egy éven belül kell lezárulnia.
A pályázat Kiírója a projektek megvalósítása alatt helyszíni ellenőrzéseket tart, melynek során a projekthez kapcsolódó dokumentumokat is ellenőrzi. A pályázattal kapcsolatosan az ellenőrzést a Pályázó köteles tűrni.

A pályázatról további felvilágosítás kérhető:
Budapest Főpolgármesteri Hivatal, Oktatási Ügyosztály, Pályázati Koordinációs és Ifjúsági Alosztály.
Ifjúsági Szakreferens: Pataki Ágnes (06-1) 999-8077, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Segítség – ha már nem megy egyedül..

Bárkivel bármikor előfordulhat, hogy olyan élethelyzetbe kerül, amikor segítségre szorul.
Ez lehet olyan örömteli esemény is, mint egy gyermek születése, de a gazdasági válság hatására sajnos egyre több család kerül krízishelyzetbe.
Szeretnénk egy olyan információs bázist biztosítani, melynek segítségével könnyebben megtalálhatja akár az átmeneti megoldást, akár a problémára megoldást jelentő szakembereket.
Igyekszünk tájékoztatni olyan lehetőségekről, melyekről esetleg nem kap általános tájékoztatást, illetve hasznosak lehetnek az ügyintézés során.

Elérhetőségek - kapcsolat

Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány
cím: 3200 Gyöngyös, Katona József u. 1.
tel.: 37/301-649, 312-724, 312-719
e-mail: info[kukac]tanulopont.hu

Tanulópont, Tehetségpont, Tanácsadás
Hétfőn és szerdán 8:00 és 16:00 óra között
e-mail:tabor[kukac]tanulopont.hu ,info[kukac]gyoka.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felhívás szülőknek támogatásra

Kedves Szülők!

A gyermeki mosolynál nincs nagyobb kincs…

A Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány nevében szívesen fogadjuk felajánlásaikat, támogatásukat megunt játékok, írószerek, könyvek formájában! Ezzel is szeretnénk segíteni a hozzánk forduló, illetve látókörünkbe került hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket. Sajnos egyre több család van, ahol ilyesmire már nem jut pénz – tegyünk együtt az örömtől csillogó gyermekszemekért! Segítségüket ezúton is köszönjük!

Felnőttképzés

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

Felnőttképzés | Informatikai képzés | Angol nyelvtanfolyam Gyöngyös | Szakirányú angol, német nyelvvizsga Gyöngyösön | Angol Nyelvvizsga Gyöngyösön | ECDL tanfolyam Gyöngyös | Szakmai tanfolyamok Gyöngyös | Nyelvi tanfolyamok Gyöngyös | Vállalati tanfolyamok Gyöngyös | Főiskolai oktatás Gyöngyös | Hegesztő képzés | Média