Tanulópont | Tehetséggondozás, Táborok, Informatikai Tehetség Műhely, Nyelvi Tehetség Műhely, Ökológiai Tehetség Műhely, egy helyen!
Tábor
Informatika
Nyelvi műhely
Öko műhely

2018. november 13., kedd
Tehetségpont - Nyári és napközis nyelvi táborok: Címlap Tábor A gyerekeknek nálunk élmény a tanulás!
A gyerekeknek nálunk élmény a tanulás!

TanulóPONTAz IOSZIA Felnőttképzési Intézmény által szervezett tábor régi hiánypótlás a Gyöngyösön és környékén szervezett táborok között. Itt a gyerek nem csak az idegen nyelvet szerethetik meg, illetve nyelvtudásukat fejleszthetik, de fontosnak tartjuk az informatikai oktatást is a sport mellett. Mai világunkban az idegen nyelv, az informatikai tudás és a sport a legfontosabb. Így táborunk erre alapozva hirdette meg turnusait. Az 1, 2 illetve 3 hetes turnusokban a szülők biztosak lehetnek abban, hogy gyermekeik nem csak biztonságban vannak, de sokat tanulnak és hasznosan töltik idejüket és még jól is érzik magukat.


A táborban nagy tapasztalattal rendelkező szakképzett pedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel, akik minden tekintetben előtérbe helyezik a nebulók igényeit, mind a tananyagok, mind az egyéni szükségleteiket figyelembe véve.
A teljes ellátás napi háromszori étkezést jelent. A változatos és egészséges ételek mellett, amely tartalmazza a napi friss gyümölcsöket, gyümölcsleveket is és mellőzi az egészségtelen szénsavas üdítőket, valamint a nassolnivalókat; a speciális étkezési igényeket (vegetáriánus, liszt-, laktóz érzékeny stb.) is figyelembe tudjuk venni. Fontosnak tartjuk a helyes táplálkozásra nevelést, még akkor is, ha nem ez a tábor fő célja. A táborba jelentkezők olyan korosztályba tartoznak, ahol a jó és rossz szokásokat is könnyen elsajátítják, magukba szívják. Ezt kihasználva burkoltan csempésszük a tábor témáiba az egészséges életmódot és az arra nevelést.

A gyerekek sokkal fogékonyabbak a nyelvek játékos elsajátításában, mint a felnőttek - nyelvtanulásuk között komoly különbségek vannak. Az idegen nyelvi fejlesztés kisgyermekkorban az anyanyelv elsajátításához hasonló, nem tudatos folyamat a felnőttkori tudatos nyelvelsajátítással ellentétben. Fő célja a nyelvhasználat, nem pedig a helyes, nyelvtanilag is pontos kifejezés. A korai nyelvfejlesztés előnyös gyermekünk későbbi boldogulása során is, ezért is igyekszünk mindig széles körű, változatos foglalkozásokat szervezni a csoportoknak. Az egész napos folyamatos angol nyelvi környezetben, illetve nyelvtanulás során, angol mesék, drámajátékok, dalos játékok, beszélgetések mellett a magyar nyelv gazdag szókincsére, képességfejlesztésére is alapozunk.

A gyerekek számára a tábor minden pillanata élményt jelent. A nyelvtanulás szerves részét képezi az idegen nyelvű kommunikáció, elengedhetetlen az önbizalom és a motiváció. A táborban a hangsúly a jókedven van.
Az intenzív kis csoportos nyelvoktatás délelőttönként az előre választott témának megfelelő órákkal telik (naponta 3 x 45 perc), ahol beszéd-centrikus, intenzív foglalkozásokon, vidám játékok és feladatok segítségével, kreatív ötletekkel fejlesztik szókincsüket, nyelvtudásukat, kézügyességüket, miközben remek a hangulat és nagyszerűen érzik magukat a társaikkal. Tanáraink így játékosan teszik a gyerekek számára könnyen elsajátíthatóvá az anyagot. A szórakoztató tanulás mellett figyelembe vettük a gyermekek tudásszintjét és képességét is, fontosnak tartjuk egyéb kompetenciáik a fejlesztését is. Az egy hét alatt az angol nyelvi tudás fejlesztésén túl készügyességüket és kreativitásukat is fejlesztjük.

A sportolás minden mennyiségben örömforrás, mozgás az agynak és a testnek. Ennek mi is lehetne a legjobb formája, mint az úszás, amelyik az egyik legegészségesebb sport - így délutánonként ez veszi át a szerepet. Az úszás is elsősorban a kitartást fejleszti, a törzs- és a felsőtest izomzatait erősíti, megkíméli az ízületeket, tehermentesíti a csontrendszert. A gyöngyösi uszodában napi 60 perces úszásoktatáson vesznek részt a gyermekek, természetesen itt is figyelembe véve egyéni tudásszintjüket. Törekszünk arra, hogy megszeressék a sportokat, és rávezessük őket az egészséges életmódra, a rendszeres mozgás fontosságára.

Az első pár hét tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a gyerekek rengeteget nevettek, jókat játszottak és így könnyebben sajátították el a nyelvi játékokat, mondókákat, meséket. A nap végén bár fáradt, de élményekkel teli csemetéket vihettek haza a szülők. A tábor utolsó napján bemutathatták az elsajátított tudásukat. A legkisebbek mondókákkal, gyermekdalokkal és műalkotásaikkal, a nagyobbak mesékkel kápráztatták el családtagjaikat.

A tábor végén a szülők is láthatják, hogy mennyit fejlődött gyermekük nyelv- és úszástudása. A fiúk, lányok vidáman, rengeteg élménnyel búcsúzkodtak egymástól. Előkerültek az e-mail címek, telefonszámok, sőt azt tervezgették, hogy jövőre ugyanitt, ugyanígy találkoznak. Ezek a kedvező tapasztalatok bennünket szervezőket is arra ösztönöznek, hogy folytassuk munkákat és már most kezdjük el szervezni a jövő nyári táborokat.


Témaköreink:

HELLO
FAMILY, FRIENDS
HAPPY HOUSES, AT HOME
ANIMAL FRIENDS, WILD ANIMALS
IT’S DELICIOUS, FOOD
NUMBERS, TICK-TOCK TIME
LET’S PLAY
MY BODY, FUNNY FACES
PARTY TIME
THE FOREST
THE SEA
LET’S TRAVEL
COLOURS
COUNTRY LIFE
CHANGING SEASONS
FAIRY LAND, FARAWAY PLACES
THE CITY


 

Segítség – ha már nem megy egyedül..

Bárkivel bármikor előfordulhat, hogy olyan élethelyzetbe kerül, amikor segítségre szorul.
Ez lehet olyan örömteli esemény is, mint egy gyermek születése, de a gazdasági válság hatására sajnos egyre több család kerül krízishelyzetbe.
Szeretnénk egy olyan információs bázist biztosítani, melynek segítségével könnyebben megtalálhatja akár az átmeneti megoldást, akár a problémára megoldást jelentő szakembereket.
Igyekszünk tájékoztatni olyan lehetőségekről, melyekről esetleg nem kap általános tájékoztatást, illetve hasznosak lehetnek az ügyintézés során.

Elérhetőségek - kapcsolat

Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány
cím: 3200 Gyöngyös, Katona József u. 1.
tel.: 37/301-649, 312-724, 312-719
e-mail: info[kukac]tanulopont.hu

Tanulópont, Tehetségpont, Tanácsadás
Hétfőn és szerdán 8:00 és 16:00 óra között
e-mail:tabor[kukac]tanulopont.hu ,info[kukac]gyoka.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felhívás szülőknek támogatásra

Kedves Szülők!

A gyermeki mosolynál nincs nagyobb kincs…

A Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány nevében szívesen fogadjuk felajánlásaikat, támogatásukat megunt játékok, írószerek, könyvek formájában! Ezzel is szeretnénk segíteni a hozzánk forduló, illetve látókörünkbe került hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket. Sajnos egyre több család van, ahol ilyesmire már nem jut pénz – tegyünk együtt az örömtől csillogó gyermekszemekért! Segítségüket ezúton is köszönjük!

Felnőttképzés

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

Felnőttképzés | Informatikai képzés | Angol nyelvtanfolyam Gyöngyös | Szakirányú angol, német nyelvvizsga Gyöngyösön | Angol Nyelvvizsga Gyöngyösön | ECDL tanfolyam Gyöngyös | Szakmai tanfolyamok Gyöngyös | Nyelvi tanfolyamok Gyöngyös | Vállalati tanfolyamok Gyöngyös | Főiskolai oktatás Gyöngyös | Hegesztő képzés | Média