Tanulópont | Tehetséggondozás, Táborok, Informatikai Tehetség Műhely, Nyelvi Tehetség Műhely, Ökológiai Tehetség Műhely, egy helyen!
Tábor
Informatika
Nyelvi műhely
Öko műhely

2018. november 13., kedd
Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át Gyöngyösön!

„Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át
(Ünnepélyes eredményhirdetés, szakmai konferencia és kerekasztal fórum)

2010. november 19-én került megrendezésre először Gyöngyös városában a
„Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át Tehetségnap, melynek a Mátra Múzeum adott otthont.

A rendezvény célja a tehetséggondozás iránt elkötelezett pedagógusok, szakemberek összefogása és közös gondolkodásra ösztönzése volt. E napon történt meg a GYOKA által üzemeltetett Informatikai-, Nyelvi- és Öko Tehetséggondozó Műhelyek által kiírt pályázatok eredményhirdetése is.

A szakmai programot Oppelt Józsefné nyitotta meg, aki magas szakmai színvonalú, tartalmas előadásával mutatta be az Életpálya modell megvalósulásának fontosságát a tehetséggondozás gyakorlatában.

„Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át
(Galériánkat eléri a képre kattintva)

A konferencia második részében bemutatásra kerültek a kialakított és jól működő Tehetséggondozó Műhelyek és azok kiemelt szerepköre a térségben, az általuk nyújtott lehetőségek és a kapcsolódási pontok.

A továbbiakban a jelenlévő szakembereknek, iskolák képviselőinek lehetőségük nyílt szakmai kérdésekben és a jövőkép felvázolása érdekében kérdéseket feltenni és egymással konzultálni.

A kerekasztal fórum eredményeként sikerült egy közös képet kialakítanunk arról, hogy egységes erővel, helyes iránymutatással megvalósíthatjuk Gyöngyös és vonzáskörzetében az eredményes közös munkát, a tehetséggondozó Tehetségműhelyek hatékony működését.A rendezvényen harmadik részében történt meg a benyújtott színvonalas pályamunkák értékelése, 28 gyerek pedig kiemelkedő teljesítményéért jutalomban részesült.

A rendezvényt egy közös ebéd zárta, mely a kötetlen beszélgetéssel további lehetőséget biztosított a szakmai eszmecsérére, saját tapasztalatok megosztására.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Tehetségsegítők Országos Szövetségének, a Magyar Géniusz Portálnak, mint társszervezőnek, hogy mind szakmailag, mind a pályázat keretében anyagilag is támogatták a rendezvényt, valamint a Mátra Múzeum vezetésének, hogy ilyen szép, „alkalomhoz illő” helyszínen valósíthattuk meg Gyöngyösön a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Tehetségbörzét és szakmai fórumot.

Magyar Géniusz Projektiroda által kiírt pályázat keretén belül GYOKA Gyöngyösi Tanulópontja sikeresen pályázott, így 2010 november 19-én megrendezheti Tehetségnapját: Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át címen. A Tehetségnap nyilvános esemény, melynek célja, hogy a tehetséggondozó szakemberek tájékozódjanak, tapasztalatot cseréljenek illetve a tehetséges gyerekek itt kapjanak lehetőséget az eddigi munkájuk bemutatására.

A gyöngyösi Tanulópont által működtetett informatikai, nyelvi és öko tehetséggondozó műhelyek munkájába folyamatosan betekintés nyerhetnek honlapunkon.

Fülöp Henrik
intézményvezető

TEHETSÉGNAP RÉSZLETES PROGRAMJA

2010. november 19 (péntek) Mátra Múzeum

0900 -0920:    Ünnepélyes megnyitó

0920-0935:         A Gyöngyösi Tehetségpont bemutatása

0935-1105:     Fesztivál:

0935-1005:        Nyelvi Tehetséggondozó műhely diákjainak vidám műsora

1005-1035:        Informatikai Tehetséggondozó műhely diákjainak bemutatója

A gyerekek által tervezett és fejlesztett weblapok prezentációja – mit is érhet el egy általános iskolás a digitális írástudás segítségével

1035-1105:        Öko Tehetséggondozó műhely diákjainak figyelemfelhívó műsora a környezetvédelemre

újrahasznosítás lehetőségei, szemétszobrok, környezet- és természetvédelem gyermekszemmel

1110-1200:     Szakmai program:

1110-1135:        Életpálya modell megvalósulásának fontossága a tehetséggondozás gyakorlatában.

1135-1200:        Tehetséggondozó műhelyek szerepe és az általuk nyújtott lehetőségek, kapcsolódási pontok

1200-1300:     Ebéd

1300-1400:     Fórum

Esélyteremtés lehetőségei az informatikai eszközeivel
Idegennyelvi kompetencia fejlesztésének lehetőségei
Így csinálom a tehetséggondozást…
Fejlesztésre javasolt területek a tehetséggondozás gyakorlatában

1400:             A rendezvény zárása


 

Segítség – ha már nem megy egyedül..

Bárkivel bármikor előfordulhat, hogy olyan élethelyzetbe kerül, amikor segítségre szorul.
Ez lehet olyan örömteli esemény is, mint egy gyermek születése, de a gazdasági válság hatására sajnos egyre több család kerül krízishelyzetbe.
Szeretnénk egy olyan információs bázist biztosítani, melynek segítségével könnyebben megtalálhatja akár az átmeneti megoldást, akár a problémára megoldást jelentő szakembereket.
Igyekszünk tájékoztatni olyan lehetőségekről, melyekről esetleg nem kap általános tájékoztatást, illetve hasznosak lehetnek az ügyintézés során.

Elérhetőségek - kapcsolat

Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány
cím: 3200 Gyöngyös, Katona József u. 1.
tel.: 37/301-649, 312-724, 312-719
e-mail: info[kukac]tanulopont.hu

Tanulópont, Tehetségpont, Tanácsadás
Hétfőn és szerdán 8:00 és 16:00 óra között
e-mail:tabor[kukac]tanulopont.hu ,info[kukac]gyoka.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felhívás szülőknek támogatásra

Kedves Szülők!

A gyermeki mosolynál nincs nagyobb kincs…

A Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány nevében szívesen fogadjuk felajánlásaikat, támogatásukat megunt játékok, írószerek, könyvek formájában! Ezzel is szeretnénk segíteni a hozzánk forduló, illetve látókörünkbe került hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket. Sajnos egyre több család van, ahol ilyesmire már nem jut pénz – tegyünk együtt az örömtől csillogó gyermekszemekért! Segítségüket ezúton is köszönjük!

Felnőttképzés

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

Felnőttképzés | Informatikai képzés | Angol nyelvtanfolyam Gyöngyös | Szakirányú angol, német nyelvvizsga Gyöngyösön | Angol Nyelvvizsga Gyöngyösön | ECDL tanfolyam Gyöngyös | Szakmai tanfolyamok Gyöngyös | Nyelvi tanfolyamok Gyöngyös | Vállalati tanfolyamok Gyöngyös | Főiskolai oktatás Gyöngyös | Hegesztő képzés | Média